×
✓  Binnen 48 uur verzonden ✓  Hoge kwaliteit producten ✓  Gratis advies✓  Gratis verzending boven €100,-

Nagels

Kunstnagels zijn zeer gemakkelijk te verwijderen door de nagels te laten weken in een glazen schaaltje met pure aceton, of door middel van pure aceton op een watje aan te brengen, op de nagel te leggen en in te wikkelen met nail foils of vast te zetten met soak off clips. Na ongeveer 10 tot 15 minuten wordt het product zacht door de pure aceton. Door het toepassen van deze methode zorg je ervoor dat je natuurlijke nagel nooit kan beschadigen.

Meer informatie over het verwijderen van kunstnagels vind je op onze adviespagina.

Nee, als je de kunstnagel op de juiste manier plaatst en verwijderd kan er geen beschadiging aan de natuurlijke nagel optreden. Zorg bij de voorbereiding dat je bij het verwijderen van de glans een 180 grit vijl gebruikt en totaal geen druk uitoefent. Bij het verwijderen van de kunstnagels raden wij je aan te weken in pure aceton. Het product eraf vijlen is ook een optie maar wij raden dit niet aan omdat er vaak te veel wordt gevijld waardoor beschadigingen aan de natuurlijke nagel optreden of de nagel te dun wordt gevijld.

Ja, bij iedere behandeling is het van belang dat een goede voorbereiding wordt uitgevoerd en hier hoort het ontvetten van de nagel ook bij. Bij de nabehandeling is het alleen noodzakelijk het kleine gedeelte van de natuurlijke nagel te ontvetten. Laten nagels snel los of komt er lucht aan de randen? Dan kun je tevens een acid free primer (dieptereiniger) gebruiken na het ontvetten van de nagel. Bekijk via de advies pagina hoe je een juiste voorbereiding van de nagel kunt uitvoeren.

Bij acryl nagels, gel nagels maar ook kunstnagels gemaakt met het dip in systeem of poly gel is het zo, dat wanneer nagels om de 3 à 4 weken nabehandeld worden, deze altijd netjes blijven. Deze nabehandeling is om ervoor te zorgen dat de nagel steeds stevig en in balans blijft. Zou je dit niet doen wordt de nagel op een gegeven moment zwaar en kan deze buigen, loslaten of zelfs breken. Afhankelijk van de groei varieert het of je een nieuwe set moet plaatsen na 3 of 4 weken.

Dat kan, een allergie kan ontstaat door veelvuldig foutief gebruik van producten. Een allergie heb je niet ineens, een allergie ontwikkel je door overmatig contact met de huid. Heb je eenmaal een allergie dan kom je er niet meer vanaf. Gebruik de producten dus altijd op de juiste manier en alleen op de nagel (niet op de huid).

De meeste kunstnagel systemen zijn tegenwoordig van zeer goede kwaliteit waardoor kunstnagels nog maar minimaal vergelen. Een kleine verkleuring is echter normaal. Wanneer je rookt, veelvuldig gebruik maakt van de zonnebank of de nagels op een andere manier bloot stelt aan UV-licht zal de verkleuring wat sneller plaatsvinden. Je kunt een nagel door middel van een UV-topcoat (transparante lak met UV-blockers) of Topgel te gebruiken, hier tegen beschermen.

Nee, het is nooit goed een kunstnagel aan te brengen over een schimmelnagel ongeacht met welk systeem je werkt. Door het afsluiten wordt de schimmel alleen maar erger. Tevens is een schimmel besmettelijk, dus zodra met dezelfde producten, op een gezonde nagel wordt gewerkt bestaat er een grote kans dat deze nagels ook worden besmet.

Het beste is om dit niet te doen! Mocht een nagel scheuren, breken of loslaten verwijder deze dan helemaal en plaats een nieuwe kunstnagel. Als je gebruik maakt van lijm kan het namelijk zijn dat je bacteriën of verontreinigingen insluit door de barst/scheur dicht te lijmen. Dit is absoluut niet aan te raden. Natuurlijk mag je de nagel best voor een aantal uren lijmen, als tijdelijke oplossing. Mocht je natuurlijke nagel ook gebroken zijn en is de kunstnagel verwijderd dan is het geoorloofd gebruik te maken van lijm om de natuurlijke nagel na desinfecteren te lijmen! Dit voorkomt vaak het vervelende gevoel.

Door de manier van productplaatsing is het bij ieder systeem mogelijk te werken met sjablonen behalve bij het dip in systeem. Het plaatsen van een sjabloon wordt door veel mensen vaak als een probleem ervaren dus een opleiding is vaak wel een vereiste om deze techniek goed te leren beheersen.

Eigenlijk is er geen verschil! Jaren geleden toen de kunstnagel systemen vanuit Amerika werden geïntroduceerd noemde men kunstnagels “hars nagels”, om aan te duiden dat er een hard laagje (hars) over de natuurlijke nagel werd geplaatst. Toen ook het gel systeem op de markt werd geïntroduceerd werd de algemene benaming veranderd naar kunstnagels. De term “hars nagels” wordt momenteel niet meer gebruikt in de professionele sector.

Als er over French Manicure nagels wordt gesproken bedoeld men kunstnagels met een wit randje en een roze nagelbed. Met gekleurde acryl of gel worden tegenwoordig veel varianten op de French Manicure “look” gemaakt. Met behulp van Cover Acryl of Gel is het tevens mogelijk een French Manicure nagel te maken met een verlenging van het nagelbed.

Nee, dit is geen gebrek aan kalk. Er bestaan nogal wat fabeltjes over de samenstelling van de nagel, met name over de relatie kalk (calcium) en nagels. Calcium is belangrijk voor de groei van botten en tanden maar niet voor de nagel. Een nagel bestaat namelijk maar voor 0.07% uit calcium, de bekende witte streepjes hebben dus niets met kalk te maken. Het zijn beschadigingen van de nagelplaat oftewel lamulae (keratine) laagjes die zijn losgekomen van het nagelbed.

Ja, je kunt bij “normaal” gebruik alles met deze kunstnagels doen. Mocht je in de tuin willen werken of gaan poetsen dan raden wij je altijd aan gebruik te maken van handschoenen. Te lang of overmatige aanraking met oplos- of schoonmaakmiddelen is nooit goed voor je nagels maar ook niet voor je handen. Gebruik je je nagels niet als gereedschap, dan is er niets aan de hand.

De kunstnagel kan, door in aanraking te komen met nicotine, verkleuren. Nicotine dringt echter alleen door in de bovenste laag van de nagel. Door de transparante lak (topcoat) te verwijderen met een nagellak remover met aceton of bij een topgel door de nagel licht te vijlen, kun je de vergeling verwijderen. Roken tijdens het plaatsen van kunstnagels wordt ten strengste afgeraden. Door de licht ontvlambare producten is dit absoluut niet veilig. Daarnaast kan het product door nicotine, rook etc. ook een minder goede hechting op de natuurlijke nagel hebben.

.

Ja dat kan, maar toch raden wij het je af. Door de hormoonveranderingen binnen je lichaam heb je ontzettend veel kans dat de kunstnagels niet goed hechten en dus snel loslaten. Dit advies geld voor het gebruik van alle kunstnagel systemen.

De kosten van een professionele nagelstyling opleiding variëren nogal. Het is natuurlijk afhankelijk van wat je aan producten in je pakket ontvangt, voor welk systeem je kiest, hoeveel dagen je opleiding zal zijn en wat er tijdens deze dagen besproken wordt. Let goed op de inhoud van een nagelcursus. Als manicure of nail design binnen deze nagelcursus aan bod komen, zitten er natuurlijk ook meer producten in je pakket, waardoor de nagelstyling opleiding duurder zal worden maar je ook meer kennis hebt na het afronden van de opleiding. Des te meer kennis, des te meer behandelingen je kunt aanbieden en des te meer mensen je kunt helpen (bijvoorbeeld een nagelbijter). Gemiddeld betaal je tussen de €75,- en €99,- voor een cursusdag. Dit is exclusief BTW en pakket.

Heb je interesse in een professionele nagelstyling opleiding aan huis neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Het is niet verplicht maar wij raden je altijd aan de veiligheidsregels op te zoeken via het NCV (Nederlandse Cosmetica Verbond). Hierin zijn alle regels met betrekking tot het werken met verschillende systemen om kunstnagels te maken vastgelegd.

In Nederland zijn een tweetal vakbladen op de markt die zich richten op het vak nagelstyling. Nail Design Magazine en ProfNail (onderdeel van Koggeschip Vakbladen) zijn beide zeer interessante bladen die je als lezer veel informatie kan verschaffen over laatste nieuwe trends, en behandelingen op het gebied van nagelstyling!

In Nederland onderscheiden we een aantal professionele en bekende nagelstyling merken. In deze tijd is er nog weinig onderscheid tussen de kwaliteit van de merken waardoor een keuze vaak is gebaseerd op persoonlijke voorkeur of goede ervaringen of service vanuit de leverancier. Wij raden je af online te bestellen via bijvoorbeeld alixpress dan hebt je geen garantie wat betreft kwaliteit en ingrediënten.

Behandelingen

Nee, om met een acryl of gel systeem te werken dien je altijd een professionele nagelstyling opleiding te volgen. Met het dip in systeem is een opleiding niet perse nodig. Het is wel van belang dat je de online instructies nauwlettend volgt. Mochten er zich onduidelijkheden voordoen dan is het ook altijd mogelijk de instructievideo die je kunt vinden via onze advies pagina duidelijk door te nemen. Natuurlijk kun je voor vragen ook altijd contact met ons opnemen.

Ja, dit is geen probleem. Door over de natuurlijke nagel, waar bijvoorbeeld een groef in zit, een dun laagje aan te brengen met behulp van het Dip in systeem kun je het nageloppervlak weer mooi glad maken. Voor uitleg over hoe je dit moet doen ga je naar onze advies pagina en bekijk je het behandelplan versteviging eigen nagel.

Gebruik een speciale nagelbijter tip, dit is een natuurlijke (natural) tip, met een groot opzetstuk. Om ervoor te zorgen dat je niet ziet, dat je een nagelbijter bent, raden wij je aan de kunstnagel te lakken of gebruik te maken van de dekkende roze poeder bij het plaatsen van de kunstnagel. Na een week of 3 plaats je een nieuwe set en wederom lak je de nagel. Na twee behandelingen heeft de natuurlijke nagel tijd genoeg gehad om te groeien en kun je ook met French (witte) tips gaan werken. LET OP! Het is mogelijk dat de kunstnagels bij een nagelbijter eerder loslaten dan bij een “normale” nagel. De oorzaak hiervan is dat de kunstnagel maar aan een klein gedeelte natuurlijke nagel vast zit. Wij raden een nagelbijter dan ook altijd aan te beginnen met korte nagels (minimale verlenging) en na een week een controle uit te voeren. Ga naar nagelbijten voor een uitgebreide uitleg over het zelf plaatsen van kunstnagels bij een nagelbijter.

Mocht je ondanks de handleiding en instructievideo’s die je bij de behandelingen op de adviespagina vindt nog vragen hebben dan kun je via de contactpagina altijd even een berichtje achterlaten of contact opnemen via whatsapp 0648119779.

In de praktijk hoor je zeer veel verschillende prijzen. In een salon wordt meestal tussen de €55,- en €65,- voor een nieuwe set gerekend en tussen de €40,- en €45,- voor een nabehandeling. Te duur? Als je de materiaalkosten bekijkt, de huur van de ruimte, de tijd die je ermee kwijt bent en de belasting die moet worden afgedragen, valt dit natuurlijk best mee. Toch is dit bedrag voor veel mensen te hoog waardoor het dragen van kunstnagels niet mogelijk is. Behoor jij ook tot deze categorie? Dan hebben wij voor jou de oplossing! Zonder opleidingen en bezoeken aan de nagelstudio/nagelstyliste toch kunstnagels? Plaats dan zelf kunstnagels met behulp van het dip in systeem. Voor uitleg kun je de behandelplannen bekijken die je vind op onze advies pagina.

Met het dip in systeem ben je in staat zonder het volgen van een dure nagelstyling opleiding of een drie wekelijks bezoek aan een nagelstudio, je eigen nagels te verstevigen binnen 60 minuten! Het voordeel van het dip in systeem is dat deze verstevigende laag ook weer te verwijderen is met behulp van pure aceton. Door het product op deze manier te verwijderen zullen je natuurlijke nagels nooit meer dun of beschadigd kunnen raken. Wil je meer informatie over het verstevigen van dunne nagels, het zelf plaatsen van Gel lak, French Manicure kunstnagels of het verwijderen van een van deze producten? Bekijk dan even de behandelplannen die je vind op onze advies pagina.

Iedereen kent inmiddels wel een aantal verschillende systemen waarmee, met behulp van tips of sjablonen een nagelverlening wordt uitgevoerd. We hebben het dan over het Acryl, UV Gel, UV-Acryl PolyGel of het Dip in Acryl Systeem. Dit zijn de meest voorkomende systemen waarmee tegenwoordig in een nagelstudio / nagelsalon een verlenging wordt gemaakt. Maar niet iedereen heeft tijd en geld om een keer in de drie à vier weken een bezoek te brengen aan een nagelstudio. Daarom hebben wij het dip in systeem op de markt geïntroduceerd wat het voor iedereen mogelijk maakt, zonder het volgen van een professionele nagelstyling opleiding / nagelstyling cursus een nagel verlenging te maken. Door een minimale investering toch verzorgde, verstevigde nagels of een nagelverlenging? Bekijk dan even de behandelplannen die je vind op onze advies pagina.

Er zijn altijd mensen die zich er aan wagen, maar dit antwoord is echt NEE!! Het vak nagelstyling is een vrij beroep en iedereen met of zonder opleiding mag als nagelstyliste beginnen. Met alle gevolgen van dien. Verschillende leveranciers bieden wel gebruiksaanwijzingen waarin staat hoe er dient te worden gewerkt. Dit is echter absoluut niet voldoende om een leek te voorzien van alle benodigde kennis voor het plaatsen van acryl nagels of gel nagels. Om toch kunstnagels te maken met dezelfde “look” en dezelfde sterkte kun je, zonder opleiding, gebruik maken van het dip in kunstnagel systeem. Meer info? Bekijk de behandelplannen en instructievideo’s op onze advies pagina.

In de praktijk is het zo dat een nagel gemiddeld 1 à 2 minuten, na het gebruik van de Brush it Activator, hard genoeg is om te vijlen. Na 24 – 48 uur is het product volledig uitgehard. Dit geld ook voor Acryl.

Na het aanschaffen van de starterset tegen de introductieprijs van € 59,95 ex. kun je aan de slag. Door middel van de zeer uitgebreide handleiding en de instructievideo’s die je op de website, bij iedere behandeling vindt, is het absoluut niet moeilijk om de kunstnagels te vervaardigen. Mocht je desondanks toch vragen hebben, dan kun je via ons contactformulier of via whatsapp 0648119779 vragen stellen. Binnen 48 uur ontvang je altijd een passend antwoord.

Enige richtlijnen zijn er wel maar waarschijnlijk kun je dit het beste doen door gewoon op te schrijven hoeveel behandelingen je uit je producten hebt gehaald. Doordat nagels verschillend van grootte, lengte en van dikte zijn is dit natuurlijk nooit precies te zeggen. Gemiddeld haal je uit een starterset 5 à 6 behandelingen. Daarna is de lijm waarschijnlijk op en zijn niet meer alle tipmaten voorradig waardoor je deze opnieuw dient aan te schaffen. Het is mogelijk alleen de nummers aan te schaffen die op zijn.

Dit is het versieren van de nagel waarbij je gebruik maakt van een stempel techniek en een speciaal hiervoor ontwikkelde nagellak. Dat Nail Art in Azië razend populair is, is al heel lang bekend. Veel Nail Art technieken komen ook uit Azië. Nail Art stamping, van Konad of Essence kennen we hier ook al een tijdje. In Azië gaan ze zelfs zo ver dat er volautomatische Nail Art machines op de hoek van de straat staan, waar een voorbijganger z’n nagels even kan laten “stampen”!

Dit is het versieren van de nagel waarbij je gebruik maakt van een stempel techniek en een speciaal hiervoor ontwikkelde nagellak. Dat Nail Art in Azië razend populair is, is al heel lang bekend. Veel Nail Art technieken komen ook uit Azië. Nail Art stamping, van Konad of Essence kennen we hier ook al een tijdje. In Azië gaan ze zelfs zo ver dat er volautomatische Nail Art machines op de hoek van de straat staan, waar een voorbijganger z’n nagels even kan laten “stampen”!

Paraffine behandelingen zijn zeer populaire behandelingen die kunnen worden uitgevoerd tijdens het geven van een Manicure behandeling. Door het uitvoeren van deze behandeling verleen je een extra service naar je klanten! De paraffine behandeling kan het beste tussen het scrubben van de handen en het aanbrengen van het masker worden toegepast. Wil je meer informatie over Manicure behandelingen of Paraffine behandelingen? Breng dan een bezoek het behandelplan manicure op onze advies pagina.

Er zijn ontzettend veel nagelstudio’s in Nederland maar helaas is het aanbod van Manicure behandelingen beduidend minder, omdat deze behandelingen, in basis cursussen nagelstyling vaak niet aan bod komen. Om je een idee te geven hoe je een Manicure behandeling uitvoert bekijk je even het behandelplan manicure wat je vind op onze advies pagina.

Producten

Om nagellak van kunstnagels te verwijderen maak je gebruik van een nagellak remover zonder aceton.

De beste conditie waaronder je je producten kunt bewaren is door ze op te bergen in een donkere ruimte op kamertemperatuur, in de originele verpakking. Na opening zijn de producten meestal 18 maanden houdbaar (ongeopend vaak tussen de 24 en 36 maanden maar mocht je het zeker willen weten dat staat dit ook altijd aangeduid op de verpakking).

Gellak (soak off gel) is een gekleurde Gel die je mooi dun aan kunt brengen op de natuurlijke nagel of de kunstnagel. Gellak brengt de voordelen van Nagellak en UV-Gel samen. Het is een revolutionair product, want Gellak maakt het voor nagelstylistes, pedicures en beauty-experts, maar natuurlijk ook voor de consument, zeer gemakkelijk een mooie gekleurde gel aan te brengen op natuurlijke- en kunstnagels. Daarnaast is eenvoudig te verwijderen met behulp van een Soak Off Remover (Soakz Remover). Gellak moet worden uitgehard met behulp van een UV-Lamp of Led Lamp. Meer uitleg over het verwijderen of uitvoeren van een Gellak behandeling vind je op onze advies pagina.

Ongeopend meestal 24-36 maanden (zie verpakking) en na opening vaak 18 maanden, mits ze onder de juiste condities worden bewaard. Dit wil zeggen in een donker ruimte op kamertemperatuur en in de originele verpakking.

Het is geen probleem om Nail Stickers of Nail Art te verwerken, als je met een kunstnagelsysteem werkt. Nail Design is alleen mogelijk zo lang de nagels met acryl of polygel worden vervaardigd.

UV-Gel, PolyGel en Gellak worden uitgehard met een Lamp. Acryl hard van zelf uit en het Dip in Systeem wat geurloos is met behulp van een Activator. Deze Activator breng je met een strijkende beweging (zoals je een nagellak aanbrengt) aan op de nagel, waardoor de lijm-poeder combinatie uithardt. Zorg altijd voor minimaal contact met de huid.

LET OP! Gebruik de lijm nooit, nadat de Brush it Activator al is aangebracht, want dan hard het kwastje van je lijm uit! Voor een uitgebreide uitleg over diverse dip in behandelingen breng je een bezoekje aan behandelplannen op onze Advies Pagina.

Ja, doordat een natuurlijke nagel flexibel is en oliën bevat gaat de nagellak er veel sneller af dan bij kunstnagels. Vaak al na een dag of twee slijt de nagellak aan de toppen, terwijl bij kunstnagels de nagellak vaak wel tot twee weken mooi blijft.

Om ervoor te zorgen dat nagellak ook beter hecht op je eigen nagel is het mogelijk een verstevigende laag (versteviging eigen nagel) aan te brengen. Door de nagellak hierover heen te plaatsen blijft deze minimaal 1-5 tot 2 weken mooi! Tevens is het mogelijk om te kiezen voor een semi-permanente nagellak (Gel Lak) die minimaal 1 tot 2 weken op de natuurlijke nagel en 3 tot 4 weken op de kunstnagel hecht! Meer informatie vind je via onze advies pagina.

Ja, ben je op zoek naar een product wat betrekking heeft op het maken van kunstnagels, stuur ons dan een e-mail via en we zoeken graag met je mee.

Nee, de kunstnagel kan niet beschadigen door nagellak remover. Gebruik hiervoor wel altijd een nagellak remover zonder aceton. De nagel zal door het gebruik van nagellak remover wel z’n glans verliezen. Het is dus van belang dat je de kunstnagel na het gebruik van nagellak remover opnieuw opruwt en Topgel plaats of polijst met behulp van een polijst vijl / polijst block.

Nee, deze producten zijn niet schadelijk. De sterke geur geeft aan dat het zeer vluchtige stoffen zijn. Deze producten zijn natuurlijk niet voor consumptie, en er wordt aangeraden ze te allen tijde buiten bereik van kinderen te bewaren. Tevens raden wij je ook aan overmatige aanraking met de huid te voorkomen om er op deze manier voor te zorgen dat je geen allergie ontwikkelt. Let wel op! Producten die in Nederland worden aangekocht zijn producten die ingrediënten bevatten die legaal zijn in Nederland. Op de producten die via AliXpress of dergelijke websites worden ingekocht is geen toezicht. Deze kunnen dus ingrediënten bevatten die gevaarlijk zijn of niet legaal in Nederland.

Ja, de meeste producten zijn licht ontvlambaar. Het is daarom van belang dat als er met de producten wordt gewerkt, ontstekingsbronnen (zoals bijvoorbeeld vuur of sigaretten) worden gemeden. Daarnaast is het raadzaam om de producten, voor het behoud, op te bergen in een donkere ruimte (kamertemperatuur).

Meestal wel, maar dit ligt natuurlijk aan de ondergrond (materiaal). Om onherstelbare beschadigingen te voorkomen raden wij je aan altijd een tafeldoek (table towel) als ondergrond te gebruiken.

In het vak nagelstyling onderscheiden we een aantal verschillende soorten vijlen. De verschillen tussen deze vijlen worden aangeduid door de gritsoort te vernoemen. Er zijn veel verschillende grit soorten maar de vier verschillende grit soorten die het meest worden gebruikt zijn: 100/100 grit, 150/150 grit, 180/180 grit en 240/240 grit. Door de gritsoort te benoemen weet iemand die ervaring heeft met het vak nagelstyling meteen welke vijl er wordt bedoeld en waar deze voor dient. Des te hoger de grit des te fijner de vijl. Een 100/100 grit is dus een zeer grove vijl en een 240/240 grit is dus een hele fijne vijl. Daarnaast wordt ook vaak met een buffer of een polijstvijl gewerkt. De gritsoorten bij de afwerkingsvijlen variëren nogal maar zijn natuurlijk wel zeer hoog.

Bestellingen

Alle pakketten t/m 10 kg worden verzonden via de standaardservice van PostNL à € 4,95. Verzending naar België kost €7,95.

Pakketten kunnen via Track & Trace worden getraceerd. Deze code kan na verzending van je bestelling bij ons worden opgevraagd. Helaas is deze service niet mogelijk voor verzendingen naar België! Voor voorwaarden en garanties kijk je op www.postnl.nl.

Na het doorgeven van je bestelling zal deze binnen 48 uur worden verzonden. PostNL/TNT levert (onder normale omstandigheden) na verzending, de volgende dag. Dus binnen 36 uur dien je je bestelling in ontvangst te kunnen nemen. Mocht er iets tussen komen dan stellen wij je hiervan tijdig op de hoogte. Mocht je zelf ergens aan twijfelen neem dan gerust even contact met ons op via het contactformulier.

Ja, dat kan! Je kunt bij het plaatsen van je bestelling een afwijkend afleveradres invoeren.

Nee, dit is helaas niet mogelijk, omdat er niet gecontroleerd kan worden of de producten reeds zijn gebruikt en verpakkingen kunnen zijn beschadigd.