✓  Binnen 48 uur verzonden ✓  Hoge kwaliteit producten ✓  Gratis advies✓  Gratis verzending boven €100,-

Vorm vijlen

1. Vijl de zijkanten van de nagel (zijwallen) en zorg ervoor dat deze ook bij een ronde nagel eerst recht lopen voordat je ze afrond. Hierdoor behoud je de sterkte van de nagel. Maak hierbij gebruik van een 150/150 grit vijl. Om recht te vijlen, houd je de vijl rechtop en zorg je dat de gekleurde lijn die je dan ziet (midden van de vijl) recht loopt.

2. Nu begin je met het vijlen van de nagel. Vijl de top van de nagel (vrije rand) nu in de juiste vorm (recht of rond).

3. Vijl daarna vanuit het midden van de nagelriem richting de linkerkant, en daarna weder- om vanuit het midden richting de rechterkant. Hierdoor behoud je het hogere gedeelte in het midden van de nagel, we noemen dit de bolling. De bolling zorgt voor sterkte van de nagel, vijl deze bolling dus niet weg!

4. Eindig het vijl proces met een vijl beweging van de nagelriem richting de vrije rand.

LET OP! Oefen geen druk uit anders vijl je de bolling toch weg!

Herhaal het totale vijlproces met je 180/180 grit vijl!

vijlen

Afwerking

Om de krasjes van de nagel te verwijderen herhaal je het hele vijlproces (vorm vijlen) nog een keer met de buffervijl.

Als laatste stap creëer je met behulp van de high shine vijl een hoogglans op de nagel. Herhaal met je polijstvijl de eerder besproken vijlstappen. Begin met de groene zijde en eindig met de witte zijde.
Tevens is het mogelijk de high shine polijstvijl te vervangen voor een transparante lak (topcoat). Hiermee creëer je dezelfde hoogglans als met een polijstvijl!

Rond de behandeling nu af door de nagelriemen te masseren met een nagelriemolie (cuticle oil).

Opmerking:
Wij adviseren je te werken met een goede kwaliteit vijl. Dit is afhankelijk van het papier wat wordt gebruikt voor het maken van de vijlen. De kwaliteit van het papier bepaalt ook de prijs van de uiteindelijke vijl. Wij hebben gekozen voor de hoogste kwaliteit papier waardoor vijlen een langere levensduur hebben en tevens goed te desinfecteren zijn.