✓  Binnen 48 uur verzonden ✓  Hoge kwaliteit producten ✓  Gratis advies✓  Gratis verzending boven €100,-

Versteviging eigen nagel

Bij het maken van kunstnagels is het van belang dat je de volgende stappen zeer nauwlettend volgt. Op deze manier ben je zeker van een mooi resultaat en goede hechting.

Stappenplan

1. Algemeen

Voordat je begint, was je je handen met water en vloeibare zeep. Nu begin je met het voorbereiden van de nagels. Dit is een van de belangrijkste stappen bij het verstevigen van je nagels. Als de natuurlijke nagels geen goede voorbereiding krijgen, kan het zijn dat het product binnen enkele dagen luchtrandjes vertoont of zelfs loslaat! Zorg dat je iedere stap op alle tien de nagels toepast, en begin dan pas aan de volgende stap.

Vergeet niet dat er tijdens het plaatsen van een verstevigende laag op je nagel nooit gegeten, gedronken (vermindert de hechting) of gerookt (licht ontvlambaarheid) mag worden! Verwijder daarnaast, voor aanvang van de behandeling, eventuele nagellak of nagellak resten met behulp van een remover zonder aceton.

2. Voorbereiding

Duw de nagelriemen voorzichtig terug met behulp van de plastic nagelriemterugduwer (cuticle pusher).

3. Glans verwijderen

Zorg er bij een nieuwe vijl voor dat je de scherpe randen verwijderd, door er met je oude of een andere vijl langs te gaan.

Kort nu met de 180/180 grit vijl de natuurlijke nagel in en verwijder daarna voorzichtig de glans van de natuurlijke nagel. Hierbij mag absoluut geen druk worden uitgeoefend op de vijl, omdat het anders mogelijk is dat je de natuurlijke nagel beschadigd. Zorg ervoor dat je het hele nageloppervlak (nagelplaat), hebt gehad en dat er nergens geen glans meer op de nagel is te zien.

Bij de volgende behandeling die je gaat uitvoeren is het, bij het verwijderen van de glans, mogelijk de 180/180 grit vijl te vervangen door de witte buffervijl.

LET OP! Dit is wel alleen mogelijk als het product dezelfde dag is verwijderd met behulp van pure aceton.

4. Nagels ontvetten

Verwijder met behulp van een sponsje het stof van de nagel. Breng de nagelontvetter aan op een nieuw sponsje en wrijf hiermee over de nagel, zorg ervoor dat je de hele nagel (ook de zijkanten) goed raakt. Nagelontvetter zorgt voor tijdelijke vochtonttrekking en reinigt het nageloppervlak, waardoor het product beter zal hechten.

Opmerking:

Mocht je ooit last hebben van extreem veel lucht onder het product of komt het product in z’n totaliteit van de natuurlijke nagel af, dan kan dit bijvoorbeeld te maken hebben met een te vette nagelplaat. Wij raden je dan aan tijdens de behandeling één laagje zuurvrije primer aan te brengen. Dit doe je nadat je het nageloppervlak hebt gereinigd met behulp van de nagelontvetter. Primer is een dieptereiniger en zorgt voor extra hechting waardoor dit probleem kan worden verholpen. (Zuurvrije primer zit niet standaard in het basispakket).

5. Lijm en poeder aanbrengen

Begin nu met het aanbrengen van de lijm, van de nagelriem tot aan het einde van de nagel. LET OP! Plaats de lijm nooit helemaal tegen de nagelriem, maar laat altijd een kleine opening. Hierdoor voorkom je dat er luchtrandjes bij de nagelriem ontstaan. Doop je vinger daarna meteen (anders is de lijm droog) in de transparante poeder en laat hem drogen totdat je deze procedure ook bij alle andere nagels hebt toegepast. Verwijder de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

Herhaal het lijm en poeder aanbrengen nog twee- of driemaal, afhankelijk van de gewenste dikte van de nagel!

Breng nu wederom een laag lijm aan van de nagelriem tot aan het einde van de tip. LET OP! Doop je vinger nu niet in de poeder en wacht tot de lijm helemaal droog is! Neem de Brush it Activator en breng deze aan over de lijmlaag, door het maken van een strijkende beweging (zoals je nagellak aanbrengt). Hierdoor activeer je het droog proces van de lijm-poeder combinatie. Controleer goed of je het hele oppervlak hebt geraakt en wacht tot je er zeker van bent dat de nagels droog zijn (dit kun je controleren door op de nagel te tikken). Gebruik de lijm nooit nadat je de Brush it Activator hebt aangebracht! Het kwastje van je lijm zal dan uitharden en je kunt het niet meer gebruiken.

6. Vorm vijlen

1. Nu begin je met het vijlen van de nagel. Maak hierbij gebruik van een 150/150 grit vijl. Vijl een- maal, zonder druk uit te oefenen, langs de top van je nagel om eventuele scherpe randjes te verwijderen.

2. Heb je lange natuurlijke nagels vijl dan ook de zijkanten van de nagel (zijwallen). Zorg ervoor dat deze ook bij een ronde nagel eerst recht lopen en dan pas rond. Hierdoor behoud je de sterkte van de nagel. Om recht te vijlen houd je de vijl rechtop en zorg je dat de gekleurde lijn die je dan ziet (midden van de vijl) recht loopt.

3. Vijl daarna vanuit het midden van de nagelriem richting de linkerkant, en daarna vanuit het mid- den richting de rechterkant.

4. Eindig het vijlproces met een vijlbeweging van de nagelriem richting de vrije rand.

Herhaal stap 3 van het lijm en poeder aanbrengen nog een- of tweemaal, afhankelijk van de gewenste dikte van de nagel!

7. Afwerking

Om de krasjes van de nagel te verwijderen herhaal je het hele vijlproces (vorm vijlen) nog een keer met de buffervijl.

Als laatste stap creëer je met behulp van de high shine vijl een hoogglans op de nagel. Herhaal de vijl richting zoals eerder besproken. Begin met de groene zijde en eindig met de witte zijde.
Tevens is het mogelijk de high shine polijstvijl te vervangen voor een transparante lak (topcoat). Hiermee creëer je dezelfde hoogglans als met een polijstvijl!

Rond de behandeling nu af door de nagelriemen te masseren met een nagelriemolie (cuticle oil).

(Transparante lak en nagelriemolie zitten niet standaard in het basispakket).

Opmerking:

Het is met dit systeem mogelijk om een versteviging van de eigen nagel na te behandelen. Voor instructies ga naar

nabehandeling versteviging eigen nagel.

Mochten er zich ooit problemen voordoen omtrent deze behandeling, dan is het mogelijk je probleem aan ons voor te leggen, zodat wij je ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een oplossing.