✓  Binnen 48 uur verzonden ✓  Hoge kwaliteit producten ✓  Gratis advies✓  Gratis verzending boven €100,-

Bij het maken van Fast Nailz kunstnagels met nail art is het van belang dat je de volgende stappen zeer nauwlettend volgt om een mooi resultaat te krijgen.

Nail Art op kunstnagels

1. Algemeen

Voordat je begint, was je je handen met water en vloeibare zeep. Nu begin je met het voorbereiden van je nagels. Dit is een van de belangrijkste stappen bij het maken van kunstnagels. Als de natuurlijke nagels geen goede voorbereiding krijgen, kan het zijn dat de kunstnagels binnen enkele dagen luchtrandjes vertonen of zelfs loslaten! Zorg dat je iedere stap op alle tien de nagels toepast, en begin dan pas aan de volgende stap.

Vergeet niet dat er tijdens het plaatsen van kunstnagels nooit gegeten, gedronken (vermindert de hechting) of gerookt (licht ontvlambaarheid) mag worden! Verwijder daarnaast, voor aanvang van de behandeling, eventuele nagellak of nagellak resten met behulp van een remover zonder aceton.

 

2. Voorbereiding

Duw de nagelriemen voorzichtig terug met behulp van de plastic nagelriemterugduwer (cuticle pusher).

 

3. Glans verwijderen

Zorg er bij een nieuwe vijl voor dat je de scherpe randen verwijderd, door er met je oude of een andere vijl langs te gaan.

Kort nu met de 180/180 grit vijl de natuurlijke nagel in en verwijder daarna voorzichtig de glans van de natuurlijke nagel. Hierbij mag absoluut geen druk worden uitgeoefend op de vijl, omdat het anders mogelijk is dat je de natuurlijke nagel beschadigd. Zorg ervoor dat je het hele nageloppervlak (nagelplaat), hebt gehad en dat er nergens geen glans meer op de nagel is te zien.

Bij de volgende behandeling die je gaat uitvoeren is het, bij het verwijderen van de glans, mogelijk de 180/180 grit vijl te vervangen door de witte bu ervijl.

LET OP! Dit is wel alleen mogelijk als het product dezelfde dag is verwijderd met behulp van pure aceton.

4. Nagels ontvetten

Verwijder met behulp van een sponsje het stof van de nagel. Breng de nagelontvetter aan op een nieuw sponsje en wrijf hiermee over de nagel, zorg ervoor dat je de hele nagel (ook de zijkanten) goed raakt. Nagelontvetter zorgt voor tijdelijke vochtonttrekking en reinigt het nageloppervlak, waardoor het product beter zal hechten.

Opmerking:

Mocht je ooit last hebben van extreem veel lucht onder het product of komt het product in z’n totaliteit van de natuurlijke nagel af, dan kan dit bijvoorbeeld te maken hebben met een te vette nagelplaat. Wij raden je dan aan tijdens de behande- ling één laagje zuurvrije primer aan te brengen. Dit doe je nadat je het nageloppervlak hebt gereinigd met behulp van de nagelontvetter. Primer is een dieptereiniger en zorgt voor extra hechting waardoor dit probleem kan worden verholpen. (Zuurvrije primer zit niet standaard in het basispakket).

Tevens is het mogelijk dat je hormoonhuishouding van invloed is op de hechting van je kunstnagels (bijvoorbeeld medicijn- gebruik, zwangerschap etc). Wij raden je daarom aan gedurende deze periode geen kunstnagels te dragen.

5. Tips aanbrengen

We beginnen nu met het plaatsen van een witte tip (French), natuurlijke tip (Natural) of transparante tip (Clear) op het uiteinde van de nagel. Laat bij het plaatsen van de tip het nagelbed zo lang mogelijk. De tip hoeft maar op een heel klein randje vast te zitten. De sterkte wordt namelijk verkregen door de lijm-poeder combinatie. Zorg er daarnaast voor, dat zonder het uitoefenen van druk, de tip ook goed aansluit. Dat wil zeggen van de ene zijkant van de nagel tot aan de andere zijkant van de nagel.

Print de afbeelding aan het einde van dit behandelplan en en vul bij iedere vinger het nummer van de tip in die je hebt gebruikt. Hiermee voorkom je, dat je bij de volgende behandeling, weer moet gaan kijken welke tip op welke vinger past!

Lijm de tip nu vast, maar let goed op dat er geen lijm op je vingers komt! (binnen enkele seconden zit je vast). Breng de lijm aan op de binnenkant van je tip (alleen op het randje) en zorg dat de deze goed aansluit op de zijkanten (zijwallen) en vrije rand van de natuurlijke nagel.

Nu zorg je ervoor dat je de tip inkort met behulp van je tipknipper. Met je 150/150 grit vijl kun je de hoeken (mocht je dit willen) al een beetje afronden, maar doe dit uiterst voorzichtig, de tip zit namelijk nog niet goed vast aan de nagel! Tevens raden we je aan met je 180/180 grit vijl heel licht, en natuurlijk voorzichtig, over de bovenkant van de tip de vijlen. Hierdoor verwijder je de glans en hecht het product beter. Maak de nagel daarna stofvrij met een sponsje.

Breng nu wederom nagelontvetter aan op een sponsje en wrijf hiermee over de nagel en de tip, zorg ervoor dat je de hele nagel (ook de zijkanten) goed raakt.

6. Lijm en poeder aanbrengen

1. Begin nu met het aanbrengen van de lijm, vul eerst het verschil in hoogte tussen de tip en de natuurlijke nagel op. Doop je vinger daarna meteen (anders is de lijm droog) in de transparante poeder en laat het minimaal een aantal minuten drogen. (Na het toepassen van deze stap op de andere vingers, is de eerste vinger droog). Verwijder daarna de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

2. Herhaal stap 1 maar zorg dat je de tweede keer de lijm iets verder op het nagelbed en ook iets verder over de tip zet. Doop de nagel wederom in de transparante poeder en laat hem drogen totdat je deze procedure ook bij alle andere nagels hebt toegepast. Verwijder nu weer de overtollige poeder met het sponsje.

3. Breng de lijm nogmaals aan maar nu van de nagelriem tot aan het einde van de tip. LET OP! Plaats de lijm nooit helemaal tegen de nagelriem, maar laat altijd een kleine opening. Hierdoor voorkom je dat er luchtrandjes bij de nagelriem ontstaan. Doop de nagel in de transparante poeder en laat hem drogen totdat je deze procedure ook bij alle andere nagels hebt toegepast. Verwijder de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

Herhaal stap 3 van het lijm en poeder aanbrengen nog een- of tweemaal, afhankelijk van de gewenste dikte van de nagel!

Na bovenstaande stappen te hebben gedaan plaats je nu met behulp van de lijm de nail art op de nagel.

Breng nu wederom een laag lijm aan van de nagelriem tot aan het einde van de tip. LET OP! Doop je vinger nu niet in de poeder en wacht tot de lijm helemaal droog is! Neem de Brush it Activator en breng deze aan over de lijmlaag, door het maken van een strijkende beweging (zoals je nagellak aanbrengt). Hierdoor activeer je het droog proces van de lijm-poeder combinatie. Controleer goed of je het hele oppervlak hebt geraakt en wacht tot je er zeker van bent dat de nagels droog zijn (dit kun je controleren door op de nagel te tikken). Gebruik de lijm nooit nadat je de Brush it Activator hebt aangebracht! Het kwastje van je lijm zal dan uitharden en je kunt het niet meer gebruiken

7. Vorm vijlen

1. Vijl de zijkanten van de nagel (zijwallen) en zorg ervoor dat deze ook bij een ronde nagel eerst rechtlopen voordat je ze afrond. Hierdoor behoud je de sterkte van de nagel. Maak hierbij gebruik van een 150/150 grit vijl. Om recht te vijlen, houd je de vijl rechtop en zorg je dat de gekleurde lijn die je dan ziet (midden van de vijl) recht loopt.

2. Nu begin je met het vijlen van de nagel. Vijl de top van de nagel (vrije rand) nu in de juiste vorm (recht of rond).

3. Vijl daarna vanuit het midden van de nagelriem richting de linkerkant, en daarna vanuit het midden richting de rechterkant. Hierdoor behoud je het hogere gedeelte in het midden van de nagel, we noemen dit de bolling. De bolling zorgt voor sterkte van de nagel, vijl deze bolling dus niet weg!

4. Eindig het vijlproces met een vijlbeweging van de nagelriem richting de vrije rand.

LET OP! Oefen geen druk uit anders vijl je de bolling toch weg!

Herhaal het totale vijlproces met je 180/180 grit vijl!

8. Afwerking

Om de krasjes van de nagel te verwijderen herhaal je het hele vijlproces (vorm vijlen) nog een keer met de buffervijl.

Als laatste stap creëer je met behulp van de high shine vijl een hoogglans op de nagel. Herhaal met je polijstvijl de eerder besproken vijlstappen. Begin met de groene zijde en eindig met de witte zijde.
Tevens is het mogelijk de high shine polijstvijl te vervangen voor een transparante lak (topcoat). Hiermee creëer je dezelfde hoogglans als met een polijstvijl!

Rond de behandeling nu af door de nagelriemen te masseren met een nagelriemolie (cuticle oil).

(Transparante lak en nagelriemolie zitten niet standaard in het basispakket).

Opmerking:

Het is met dit systeem niet mogelijk een French Manicure nagel na te behandelen. De nagelverlenging in één kleur en eigen nagelversteviging zijn wel na te behandelen, omdat hier geen smile line (ronde boog in de tip) zichtbaar is.
Het is de bedoeling dat je de kunstnagels na 3 à 4 weken verwijdert (zie kunstnagels verwijderen), door ze er binnen 10 tot 15 minuten af te weken met behulp van pure aceton. Het voordeel van het plaatsen van een nieuwe set is dat de smile line (ronde boog in de tip) altijd strak blijft en bij alle nagels hetzelfde is.

Mochten er zich ooit problemen voordoen omtrent deze behandeling, dan is het mogelijk je probleem aan ons voor te leggen, zodat wij je ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een oplossing.

Nail Art op eigen nagels

 

1. Voorbereiding

Zorg ervoor dat alle oude nagellak resten met een nagellak remover zonder aceton, van de natuurlijke nagel worden verwijderd.

Breng nu een laagje basislak (basecoat) aan. Deze basislak zorgt voor een betere hechting. Mocht je dit mooi vinden dan is het ook nog mogelijk een laagje gekleurde nagellak aan te brengen als ondergrond.

 

2. Nail art aanbrengen

Neem nu je nail art (alleen dunne nail art is mogelijk) en plaats deze op de nagel met behulp van de lijm. Plaats de nail art op alle nagels en zorg ervoor dat de lijm goed droog is als je verder gaat met de volgende stap.

 

3. Afwerking

Nadat alle nagels zeer goed droog zijn, zorg je ervoor dat de nail art mooi behouden blijft door het aanbrengen van een laagje transparante nagellak (topcoat) over je creatie (nail design). Laat de transparante lak (topcoat) drogen en verzorg je vingers en nagelriemen door ze te masseren met nagelriemolie (cuticle oil).

 

LET OP! De houdbaarheid is helaas maar enkele dagen.

Mochten er zich ooit problemen voordoen omtrent deze behandeling, dan is het mogelijk je probleem aan ons voor te leggen, zodat wij je ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een oplossing.