✓  Binnen 48 uur verzonden ✓  Hoge kwaliteit producten ✓  Gratis advies✓  Gratis verzending boven €100,-

Nabehandeling versteviging eigen nagel

De nabehandeling (opvullen) is in de praktijk de meest voorkomende behandeling in een nagelstudio. Na gemiddeld 3 weken zijn de nagels gegroeid en moet er worden nabehandeld of je verwijdert het oude product in z’n totaliteit en je voert een nieuwe nagelversteviging uit.

Wanneer de nabehandeling precies noodzakelijk is, is afhankelijk van de snelheid waarmee de nagel groeit en hoe de nagel is verstevigd. In de zomer groeien nagels sneller dan in de winter en de nagels van iemand die jong is groeien sneller dan van een ouder iemand.

Wat veranderd er gedurende het groeien aan de nagel?

  • De natuurlijke nagel is zichtbaar bij de nagelriem (hier zit geen product meer);
  • De nagel is gegroeid, en dus langer geworden;
  • De vorm is veranderd, en de vrije rand is afgesleten.
  • De nagel is nu uit balans en moet weer terug in balans worden gebracht. Dit betekent dat je de nagel gaat her-balanceren.

1. Algemeen

Voordat je begint, was je je handen met water en vloeibare zeep. Nu begin je met het voorbereiden van de nagels. Dit is een van de belangrijkste stappen bij het maken van een nagelversteviging. Als de natuurlijke nagels geen goede voorbereiding krijgen, kan het zijn dat de nagelversteviging binnen enkele dagen luchtrandjes vertoont of zelfs loslaat! Zorg dat je iedere stap op alle tien de nagels toepast, en begin dan pas aan de volgende stap.

Vergeet niet dat er tijdens het plaatsen van een verstevigende laag op je nagel nooit gegeten, gedronken (vermindert de hechting) of gerookt (licht ontvlambaarheid) mag worden! Verwijder daarnaast, voor aanvang van de behandeling, eventuele nagellak of nagellak resten met behulp van een remover zonder aceton.

2. Voorbereiding

Zorg er bij een nieuwe vijl voor dat je de scherpe randen verwijderd, door er met je oude of een andere vijl langs te gaan.

Nu ga je beginnen met het oude product dun te vijlen. Dit doe je met je 150/150 grit vijl. Zorg dat je alleen maar over de verstevigende laag vijlt en de natuurlijke nagel en nagelriemen niet raakt. Laat een dun laagje product zitten maar zorg wel dat als er ergens lucht zit, je dit helemaal weg vijlt. Het is namelijk niet de bedoeling dat er nieuw product over oud product waar lucht onder zit wordt geplaatst. Hierdoor sluit je bacteriën in waardoor je kans hebt een (schimmel) infectie te ontwikkelen. Heeft de nagel op meerdere plekken lucht dan raden wij je aan het oude product helemaal te verwijderen (zie kunstnagels verwijderen) en een nagelversteviging te plaatsen.

Duw de nagelriemen voorzichtig terug met behulp van de plastic nagelriemterugduwer (cuticle pusher).

3. Glans verwijderen

Neem nu je 180/180 grit vijl en verwijder voorzichtig de glans van het gedeelte wat is uitgegroeid. Zorg ervoor dat je absoluut geen druk uitoefent op de vijl, anders is het mogelijk dat je de natuurlijke nagel beschadigd. Tevens zorg je ervoor dat je het hele oppervlak hebt gehad en dat er nergens geen glans meer op de uitgroei is te zien.

4. Nagels ontvetten

Verwijder met behulp van een sponsje het stof van de nagel. Breng de nagelontvetter met behulp van een nieuw sponsje aan op de uitgroei (niet op de rest van de nagel). Zorg dat je de uitgroei goed raakt. Nagelontvetter zorgt voor tijdelijke vochtonttrekking en reinigt het nageloppervlak, waardoor het product beter zal hechten.

5. Lijm en poeder aanbrengen

1. Begin nu met het aanbrengen van de lijm en vul daarmee eerst het verschil in hoogte tussen natuurlijke nagel en het oude product op. Dit doe je door de lijm vanaf de nagelriem tot aan het oude product, dat er nog zit (uitgroei), te plaatsen. LET OP! Plaats de lijm nooit helemaal tegen de nagelriem, maar laat altijd een kleine opening. Hierdoor voorkom je dat er luchtrandjes bij de nagelriem ontstaan. Doop je vinger daarna meteen (anders is de lijm droog) in de trans- parante poeder en laat het minimaal een aantal minuten drogen. (Na het toepassen van deze stap op de andere vingers, is de eerste vinger droog). Verwijder daarna de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

2. Breng de lijm nogmaals aan maar nu van de nagelriem tot aan het einde van de nagel. Doop de nagel in de transparante poeder en laat hem drogen totdat je deze procedure ook bij alle andere nagels hebt toegepast. Verwijder de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

Herhaal stap 2 van het lijm en poeder aanbrengen nog een- of tweemaal, afhankelijk van de gewenste dikte van de nagel!

Breng nu wederom een laag lijm aan van de nagelriem tot aan het einde van de tip. LET OP! Doop je vinger nu niet in de poeder en wacht tot de lijm helemaal droog is! Neem de Brush-it-Activator en breng deze aan over de lijmlaag, door het maken van een strijkende beweging (zoals je nagellak aanbrengt). Hierdoor activeer je het droog proces van de lijm-poeder combinatie. Controleer goed of je het hele oppervlak hebt geraakt en wacht tot je er zeker van bent dat de nagels droog zijn (dit kun je controleren door op de nagel te tikken). Gebruik de lijm nooit nadat je de Brush-it-Activator hebt aangebracht! Het kwastje van je lijm zal dan uitharden en je kunt het niet meer gebruiken.

6. Vorm vijlen

1. Nu begin je met het vijlen van de nagel. Maak hierbij gebruik van een 150/150 grit vijl. Vijl een- maal, zonder druk uit te oefenen, langs de top van je nagel om eventuele scherpe randjes te verwijderen.

2. Heb je lange natuurlijke nagels vijl dan ook de zijkanten van de nagel (zijwallen). Zorg ervoor dat deze ook bij een ronde nagel eerst recht lopen en dan pas rond. Hierdoor behoud je de sterkte van de nagel. Om recht te vijlen houd je de vijl rechtop en zorg je dat de gekleurde lijn die je dan ziet (midden van de vijl) recht loopt.

3. Vijl daarna vanuit het midden van de nagelriem richting de linkerkant, en daarna vanuit het midden richting de rechterkant. Waarbij je geen druk uitoefent op de vijl!

4. Eindig het vijlproces met een vijlbeweging van de nagelriem richting de vrije rand.

Herhaal het totale vijlproces met je 180/180 grit vijl!

7. Afwerking

Om de krasjes van de nagel te verwijderen herhaal je het hele vijlproces (vorm vijlen) nog een keer met de buffervijl.

Als laatste stap creëer je met behulp van de high shine vijl een hoogglans op de nagel. Herhaal de vijl richting zoals eerder besproken. Begin met de groene zijde en eindig met de witte zijde.
Tevens is het mogelijk de high shine polijstvijl te vervangen voor een transparante lak (topcoat). Hiermee creëer je dezelfde hoogglans als met een polijstvijl!

Rond de behandeling nu af door de nagelriemen te masseren met een nagelriemolie (cuticle oil). (Transparante lak en nagelriemolie zitten niet standaard in het basispakket).

Mochten er zich ooit problemen voordoen omtrent deze behandeling, dan is het mogelijk je probleem aan ons voor te leggen, zodat wij je ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een oplossing.