✓  Binnen 48 uur verzonden ✓  Hoge kwaliteit producten ✓  Gratis advies✓  Gratis verzending boven €100,-

Nabehandeling nagelverlenging in één kleur

De nabehandeling (opvullen) is in de praktijk de meest voorkomende behandeling in een nagelstudio. Na gemiddeld 3 weken zijn de nagels gegroeid en moet er worden nabehandeld of je verwijdert het oude product in z’n totaliteit en je voert een nieuwe nagelverlenging in één kleur uit.

Wanneer de nabehandeling precies noodzakelijk is, is afhankelijk van de snelheid waarmee de nagel groeit en hoe de kunstnagel is geplaatst. In de zomer groeien nagels sneller dan in de winter en de nagels van iemand die jong is groeien sneller dan van een ouder iemand.

Wat veranderd er gedurende het groeien aan de kunstnagel?

  • De natuurlijke nagel is zichtbaar bij de nagelriem (hier zit geen product meer), en bij de vrije rand;
  • De nagel is gegroeid, en dus langer geworden;
  • De vorm is veranderd, en de vrije rand is afgesleten;
  • De bolling is naar voren gegroeid.

De nagel is nu uit balans en moet weer terug in balans worden gebracht. Dit betekent dat je de nagel gaat herbalanceren.

Stappenplan

1. Algemeen

Voordat je begint, was je je handen met water en vloeibare zeep. Nu begin je met het voorbereiden van je nagels. Dit is een van de belangrijkste stappen bij het maken van kunstnagels. Als de natuurlijke nagels geen goede voorbereiding krijgen, kan het zijn dat de kunstnagels binnen enkele dagen luchtrandjes vertonen of zelfs loslaten! Zorg dat je iedere stap op alle tien de nagels toepast, en begin dan pas aan de volgende stap.

Vergeet niet dat er tijdens het plaatsen van kunstnagels nooit gegeten, gedronken (vermindert de hechting) of gerookt (licht ontvlambaarheid) mag worden! Verwijder daarnaast, voor aanvang van de behandeling, eventuele nagellak of nagellak resten met behulp van een remover zonder aceton.

2. Voorbereiding

Zorg er bij een nieuwe vijl voor dat je de scherpe randen verwijderd, door er met je oude of een andere vijl langs te gaan.

Nu ga je beginnen met de kunstnagel in te korten en dun te vijlen. Hierbij maak je gebruik van de 150/150 grit vijl. Kort de top van de nagel (vrije rand) in tot op de gewenste lengte, en geef de nagel meteen weer de juiste vorm (recht of rond) terug. Vijl de zijkanten van de nagel (zijwallen) en zorg ervoor dat deze ook bij een ronde nagel eerst rechtlopen voordat je ze afrond. Hierdoor behoud je de sterkte van de nagel.

Om recht te vijlen, houd je de vijl rechtop en zorg je dat de gekleurde lijn die je dan ziet (midden van de vijl) recht loopt.

Ga nu verder met het dun vijlen van de kunstnagel. Zorg dat je alleen maar over de kunstnagel vijlt en de natuurlijke nagel en nagelriemen NIET raakt. Laat een dun laagje product zitten maar zorg wel dat als er ergens lucht zit, je dit helemaal weg vijlt. Het is namelijk niet de bedoeling dat er nieuw product over kunstnagels, waar lucht onder zit, wordt geplaatst. Hierdoor sluit je bacteriën in waardoor je kans hebt een (schimmel) infectie te ontwikkelen. Heeft de nagel op meerdere plekken lucht dan raden wij je aan de hele set te verwijderen (zie kunstnagels verwijderen) en een nieuwe set te plaatsen.

Duw de nagelriemen voorzichtig terug met behulp van de plastic nagelriemterugduwer (cuticle pusher).

3. Glans verwijderen

Neem nu je 180/180 grit vijl en verwijder voorzichtig de glans van het gedeelte wat is uitgegroeid. Zorg ervoor dat je absoluut geen druk uitoefent op de vijl, anders is het mogelijk dat je de natuurlijke nagel beschadigd. Tevens zorg je ervoor dat je het hele oppervlak hebt gehad en dat er nergens geen glans meer op de uitgroei is te zien.

4. Nagels ontvetten

Verwijder met behulp van een sponsje het stof van de nagel. Breng de nagelontvetter aan op een nieuw sponsje en wrijf hiermee over de nagel, zorg ervoor dat je de hele nagel (ook de zijkanten) goed raakt. Nagelontvetter zorgt voor tijdelijke vochtonttrekking en reinigt het nageloppervlak, waardoor het product beter zal hechten.

Opmerking:

Mocht je ooit last hebben van extreem veel lucht onder het product of komt het product in z’n totaliteit van de natuurlijke nagel af, dan kan dit bijvoorbeeld te maken hebben met een te vette nagelplaat. Wij raden je dan aan tijdens de behandeling één laagje zuurvrije primer aan te brengen. Dit doe je nadat je het nageloppervlak hebt gereinigd met behulp van de nagelontvetter. Primer is een dieptereiniger en zorgt voor extra hechting waardoor dit probleem kan worden verholpen. (Zuurvrije primer zit niet standaard in het basispakket).

Tevens is het mogelijk dat je hormoonhuishouding van invloed is op de hechting van je kunstnagels (bijvoorbeeld medicijn gebruik, zwangerschap etc). Wij raden je daarom aan gedurende deze periode geen kunstnagels te dragen.

5. Lijm en poeder aanbrengen

1. Begin nu met het aanbrengen van de lijm en vul daarmee eerst het verschil in hoogte op tussen de natuurlijke nagel en de kunstnagel. Dit doe je door de lijm vanaf de nagelriem tot aan de kunstnagel, die er nog zit (uitgroei), te plaatsen. LET OP! Plaats de lijm nooit helemaal tegen de nagelriem, maar laat altijd een kleine opening. Hierdoor voorkom je dat er luchtrandjes bij de nagelriem ontstaan. Doop je vinger daarna meteen (anders is de lijm droog) in de roze poeder (semi-transparante of dekkende roze poeder) en laat het product een aantal minuten drogen. (Na het toepassen van deze stap op de andere vingers, is de eerste vinger droog). Verwijder nu de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

2. Plaats nu, wederom alleen op het gedeelte waar je een bolling wilt creëren, lijm op de nagel. Doop je vinger in de roze poeder (semi-transparante of dekkende roze poeder) en doe dit ook bij de andere nagels. Verwijder daarna de poeder met behulp van het sponsje.

3. Breng de lijm nogmaals aan maar nu van de nagelriem tot aan het einde van de nagel. Doop je nagel in de roze poeder (semi-transparante of dekkende roze poeder) en laat het product drogen totdat je deze procedure ook bij alle andere nagels hebt toegepast. Verwijder de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

Herhaal stap 3 van het lijm en poeder aanbrengen nog een- of tweemaal, afhankelijk van de gewenste dikte van de nagel!

Breng nu wederom een laag lijm aan van de nagelriem tot aan het einde van de tip. LET OP! Doop je vinger nu niet in de poeder en wacht tot de lijm helemaal droog is! Neem de Brush it Activator en breng deze aan over de lijmlaag, door het maken van een strijkende beweging (zoals je nagellak aanbrengt). Hierdoor activeer je het droog proces van de lijm-poeder combinatie. Controleer goed of je het hele oppervlak hebt geraakt en wacht tot je er zeker van bent dat de nagels droog zijn (dit kun je controleren door op de nagel te tikken). Gebruik de lijm nooit nadat je de Brush it Activator hebt aangebracht! Het kwastje van je lijm zal dan uitharden en je kunt het niet meer gebruiken.

6. Vorm vijlen

1. Vijl de zijkanten van de nagel (zijwallen) en zorg ervoor dat deze ook bij een ronde nagel eerst recht lopen voordat je ze afrond. Hierdoor behoud je de sterkte van de nagel. Maak hierbij gebruik van een 150/150 grit vijl. Om recht te vijlen, houd je de vijl rechtop en zorg je dat de gekleurde lijn die je dan ziet (midden van de vijl) recht loopt.

2. Nu begin je met het vijlen van de nagel. Vijl de top van de nagel (vrije rand) nu in de juiste vorm (recht of rond).

3. Vijl daarna vanuit het midden van de nagelriem richting de linkerkant, en daarna wederom vanuit het midden richting de rechterkant. Hierdoor behoud je het hogere gedeelte in het midden van de nagel, we noemen dit de bolling. De bolling zorgt voor sterkte van de nagel, vijl deze bolling dus niet weg!

4. Eindig het vijlproces met een vijlbeweging van de nagelriem richting de vrije rand.

LET OP! Oefen geen druk uit anders vijl je de bolling toch weg!

Herhaal het totale vijlproces met je 180/180 grit vijl!

7. Afwerking

Om de krasjes van de nagel te verwijderen herhaal je het hele vijlproces (vorm vijlen) nog een keer met de buffervijl.

Als laatste stap creëer je met behulp van de high shine vijl een hoogglans op de nagel. Herhaal met je polijstvijl de eerder besproken vijlstappen. Begin met de groene zijde en eindig met de witte zijde.
Tevens is het mogelijk de high shine polijstvijl te vervangen voor een transparante lak (topcoat). Hiermee creëer je dezelfde hoogglans als met een polijstvijl!

Rond de behandeling nu af door de nagelriemen te masseren met een nagelriemolie (cuticle oil).

(Transparante lak en nagelriemolie zitten niet standaard in het basispakket).

Mochten er zich ooit problemen voordoen omtrent deze behandeling, dan is het mogelijk je probleem aan ons voor te leggen, zodat wij je ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een oplossing.