✓  Binnen 48 uur verzonden ✓  Hoge kwaliteit producten ✓  Gratis advies✓  Gratis verzending boven €100,-

Hoe verwijder ik Soakz Gel Lak (soak off gel)?

 

Gellak is een gekleurde gel die je mooi dun aan kunt brengen op de natuurlijke nagel en de kunstnagel. Gellak brengt de voordelen van nagellak en UV- gel samen en is eenvoudig te verwijderen.

Behandeling

 

Gellak die aangebracht is op natuurlijke nagels is zeer gemakkelijk te verwijderen door te nagels ongeveer 10 tot 15 minuten te weken in Gellak Remover. Je hebt de mogelijkheid te weken in een porseleinen / glazen schaaltje met Gellak Remover maar het is ook mogelijk wat Gellak Remover aan te brengen op een nagelwikkel en deze om de vin- gertop aan te brengen. Na ongeveer 10 tot 15 minuten verwijder je de nagelwikkel met de gel lak. Je vingers of huid kunnen er misschien een beetje droger van worden maar dit is gemakkelijk te verhelpen door ze in te smeren met een handlotion of de huid te masseren met wat nagelriemolie. Je natuurlijke nagels hebben nu absoluut geen schade op- gelopen en zijn mooi en sterk!

Natuurlijk is het ook mogelijk de Gellak te verwijderen door middel van vijlen. Hiervoor wordt vaak gekozen als de Gellak is geplaatst over kunstnagels. Mocht je kiezen voor het verwijderen voor de vijltechniek als de Gellak op de natuurlijke nagel is geplaatst dan raden wij je aan dit zeer voorzichtig te doen omdat het zeer goed mo- gelijk is dat je de onderliggende natuurlijke nagel beschadigd!

Hoe verwijder ik kunstnagels?

In een nagelstudio worden kunstnagels normaal verwijderd door met de hand te vijlen of met behulp van een elektrische frees, maar er is ook een andere manier die ervoor zorgt dat je natuurlijke nagels zeker niet beschadigen!

Behandeling

Het probleem is meestal het verwijderen. Vaak wordt dit gedaan door de nagels eraf te trekken, breken of bijten. Dit is natuurlijk uit den boze, want op deze manier trek je altijd een aantal lagen van de natuurlijke nagel mee waardoor deze inderdaad super dun en misschien zelfs rood wordt. Daarnaast is vijlen een optie (bij UV-gelnagels de enige optie), laat dit altijd door een professionele nagelstyliste doen anders heb je kans dat er teveel wordt gevijld en de bovenste lagen van je natuurlijke nagel worden verwijderd. Dit is wederom een reden waarom de natuurlijke nagel dun en gevoelig kan worden na het dragen van kunstnagels.

Kunstnagels die zijn vervaardigd met het Fast Nailz systeem zijn te verwijderen door het aanbrengen van een nagelfolie met pure aceton. Het verwijderen duurt bij het Dip in Systeem ongeveer 10 tot 15 minuten, bij Acryl en Tube Gel duurt het verwijderen ongeveer 30 minuten. Kort de tip in met behulp van je tipknipper, en zorg hierbij dat je je eigen (natuurlijke) nagel niet raakt. Je hebt nu de mogelijkheid te weken in een porseleinen / glazen schaaltje met pure aceton of om een nagelfolie met pure aceton om de vingertop te wikkelen. Na ongeveer 10 tot 15 minuten haal je de nagelfolie eraf en kan het product worden verwijderd. Heb je na het verwijderen van het product last van een droge huid, dan kan dit snel worden verholpen, door je handen in te smeren met een handlotion of de droge huid te masseren met wat nagelriemolie. Je natuurlijke nagels hebben nu absoluut geen schade opgelopen en zijn mooi en sterk!

Hoe behandel ik gebroken en gescheurde kunstnagels?

De meest voorkomende reden voor het breken of inscheuren van kunstnagels is dat je je nagel hard stoot of met de vingertop ergens vanaf glijdt.

Aan de nagel kun je de manier van stoten afleiden. Is de nagel op het breekpunt afgebroken en ontbreekt de vrije rand (top van de nagel) dan is de nagel ergens recht tegenaan gestoten. Is de nagel op het breekpunt afgebroken en is bovendien een deel van de kunststoflaag boven op de eigen nagel ook verdwenen, dan is met de vinger ergens vanaf ge- gleden. Indien op de natuurlijke nagel geen enkel spoor meer te bekennen is van de kunstnagel dan is de nagel niet alleen gebroken maar het restant los gekomen.

Gelukkig zijn dit eenvoudig op te lossen problemen. Week het resterende product van de nagel af door een tijdje in een schaaltje met Gellak Remover of Pure Aceton te weken, of breng de pure aceton aan op een watje en wikkel dit samen met een stukje aluminiumfolie om de vinger. Als al het product verwijderd is kun je een nieuwe kunstnagel aanbrengen.

Veel ernstiger is het als de kunstnagel bij hard stoten niet alleen breekt, maar je eigen (natuurlijke) nagel eveneens is gebroken. Deze combinatie breuk van zowel de kunst- als de eigen (natuurlijke) nagel gaat gepaard met bloeden en veel pijn. De kunstnagels moeten dan wel bijzonder hard zijn gestoten. Tevens is het mogelijk dat zoiets gebeurd bij een onverwachte en met kracht uitgevoerde “grijp” beweging. Meestal zal je meteen heel veel pijn hebben. In een dergelijk geval mag je de kunstnagel NOOIT verwijderen, maar dien je deze te repareren.

Breng eerst wat Sterilon op de breuk aan en plaats een pleister als je niet in de gelegenheid bent om de nagel meteen te repareren.

Behandeling

Ondersteun de top (vrije rand) van de gebroken nagel tijdens de behandeling zoveel mogelijk om beweging in het nagelbed te voorkomen. Hierdoor zal de wond weer gaan bloeden. Dit wordt als zeer pijnlijk ervaren!

Desinfecteer de nagel nu goed met Sterilon en leg een tissue op de nagel om overtollig product te laten absorberen. Dus niet wrijven maar deppen. Als de nagel droog is breng je lijm aan op de gesloten breuk. Dus niet opentrekken om de lijm in de breuk te laten lopen, maar de breuk sluiten alvorens de lijm aan te brengen. Laat daarna de lijm goed drogen. Normaal raden wij je nooit aan om een breuk te lijmen, maar bij schade aan je eigen nagel is dit de enige optie totdat de schade herstelt is. Heb je een breuk in de kunstnagel maar geen schade aan de eigen (natuurlijke) nagel dan raden wij je aan de kunstnagel te verwijderen en een nieuwe te plaatsen.

Terwijl je de top (vrije rand) van de gebroken nagel blijft ondersteunen verwijder je de eventueel aangebrachte nagellak met een Non-Aceton Remover. Dit doe je niet met Gellak Remover of Pure Aceton want dan los je de eerdere aangebrachte lijm op. Natuurlijk zal de nagellak niet verwijderd kunnen worden op de plaats waar je de breuk hebt gelijmd.
Ons advies: gewoon zo laten tot een later tijdstip waarop de breuk weer is hersteld!

Zorg er bij een nieuwe vijl voor dat je de scherpe randen verwijderd, door er met je oude of andere vijl langs te gaan. Verwijder nu met een 180/180 grit vijl de glans van de kunstnagel voor een goede hechting. Blijf de top van de nagel goed ondersteunen en verwijder het stof voorzichtig met behulp van een gedesinfecteerde manicureborstel.

Breng nu een laagje lijm aan vanuit de nagelriem tot aan de top van de nagel. LET OP! Plaats de lijm nooit helemaal tegen de nagelriem, maar laat altijd een kleine opening. Hierdoor voorkom je dat er luchtrandjes bij de nagelriem ontstaan. Doop je vinger daarna meteen (anders is de lijm droog) in de transparante poeder. Verwijder nadat de nagel minimaal vier minuten heeft kunnen drogen de overtollige poeder met een gedesinfecteerde manicureborstel. Herhaal het proces nog-maals. Zorg ervoor dat de nagel zoveel mogelijk juiste vorm behoud.

Breng nu wederom een laag lijm aan van de nagelriem tot aan het einde van de tip. LET OP! Doop je vinger nu niet in de poeder en wacht tot de lijm helemaal droog is! Neem de brush it activator en breng deze aan over de lijmlaag, door het maken van een strijkende beweging (zoals je nagellak aanbrengt). Hierdoor activeer je het droog proces van de lijm-poeder combinatie. Controleer goed of je het hele oppervlak hebt geraakt en wacht tot je er zeker van bent dat de nagels droog zijn (dit kun je controleren door op de nagel te tikken). Gebruik de lijm nooit nadat je de Brush it Activator hebt aangebracht! Het kwastje van je lijm zal dan uitharden en je kunt het niet meer gebruiken.

Tevens is het mogelijk de nagel te repareren met Acryl.

Nu de nagel gerepareerd is en er geen beweging meer in het nagelbed zit, kan de nagel voorzichtig worden afgewerkt.

Vorm vijlen

 

1. Vijl de zijkanten van de nagel (zijwallen) nogmaals licht. De nagel heeft eigenlijk al de juiste vorm en zorg er wel voor dat je nog steeds de juiste techniek hanteert. (Zijwallen altijd recht, en bij een ronde nagel daarna pas rond, waardoor je de sterkte van de nagel behoudt).

2. Vijl de top van de nagel (vrije rand) tevens nogmaals licht om eventuele oneffenheden nog te verwijderen.

3. Vijl daarna vanuit het midden van de nagelriem richting de linkerkant, en daarna vanuit het midden van de nagelriem richting de rechterkant. Waarbij je geen druk uitoefent op de vijl!

4. Eindig het vijlproces met een vijlbeweging van de nagelriem richting de vrije rand.

Opvallend is dat de pijn nu weg is en dat de breuk tijdens de groei van de nagel weer geneest en aan elkaar zal groeien.

 

Opmerking:

Overigens kun je op bovengenoemde wijze een scheur niet alleen in een kunstnagel maar ook in een natuurlijke nagel repareren! Mochten er zich ooit problemen voordoen omtrent deze behandeling, dan is het mogelijk je probleem aan ons voor te leggen, zodat wij je ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een oplossing.