✓  Binnen 48 uur verzonden ✓  Hoge kwaliteit producten ✓  Gratis advies✓  Gratis verzending boven €100,-

Nagelbijten

Ben jij een nagelbijter en wil je daar nu wel eens vanaf?

Bij het plaatsen van kunstnagels krijg je vaak te maken met probleemnagels. Een voorbeeld van een probleemnagel is de nagel van een nagelbijter. Bij een nagelbijter is het van belang dat de nagels op een speciale manier worden behandeld, omdat een nagelbijter vaak vochtige handen en een vette nagelplaat heeft. Tevens is de nagelriem vaak ver over de nagelplaat heen gegroeid en zit dan erg vast. Daarnaast kan de nagelplaat bobbelig en plat zijn en is het mogelijk dat er een verdikking is ontstaan vooraan op de vingertop, omdat de nagelplaat (die een beschermende functie heeft) daar ontbreekt.

Door het afbijten van de nagels wordt de matrix (hierin worden de cellen gemaakt die gezamenlijk de nagelplaat vormen) extra gestimuleerd, waardoor de nagels van een nagelbijter sneller groeien dan van iemand die geen nagels bijt. Deze nagels zullen dus eerder nabehandeld moeten worden.

LET OP! Voorkom bij een nagelbijter dat de kunstnagel van de echte nagel afgroeit.

Stappenplan

1. Algemeen

Vergeet niet dat er tijdens het plaatsen van kunstnagels nooit gegeten, gedronken (vermindert de hechting) of gerookt (licht ontvlambaarheid) mag worden! Verwijder daarnaast, voor aanvang van de nagelbehandeling, eventuele nagellak of nagellak resten met behulp van een remover zonder aceton.
Bij een behandeling van een nagelbijter is de voorbereiding uitermate belangrijk!

2. Voorbereiding

Duw de nagelriemen voorzichtig terug met behulp van de plastic nagelriemterugduwer (cuticle pusher).

3. Glans verwijderen

Zorg er bij een nieuwe vijl voor dat je de scherpe randen verwijderd, door er met je oude of een andere vijl langs te gaan. Kort nu met de 180/180 grit vijl de natuurlijke nagel in en verwijder daarna voorzichtig de glans van de natuurlijke nagel. Hierbij mag absoluut geen druk worden uitgeoefend op de vijl, omdat het anders mogelijk is dat je de natuurlijke nagel beschadigd. Zorg ervoor dat je het hele nageloppervlak (nagelplaat), hebt gehad en dat er nergens geen glans meer op de nagel is te zien.

Bij de volgende behandeling die je gaat uitvoeren is het, bij het verwijderen van de glans, mogelijk de 180/180 grit vijl te vervangen door de witte bu ervijl.

LET OP! Dit is wel alleen mogelijk als het product dezelfde dag is verwijderd met behulp van pure aceton.

4. Nagels ontvetten

Verwijder met behulp van een sponsje het stof van de nagel. Breng de nagelontvetter aan op een nieuw sponsje en wrijf hiermee over de nagel, zorg ervoor dat je de hele nagel (ook de zijkanten) goed raakt. Nagelontvetter zorgt voor tijdelijke vochtonttrekking en reinigt het nageloppervlak, waardoor het product beter zal hechten.

Opmerking:

Mocht je ooit last hebben van extreem veel lucht onder het product of komt het product in z’n totaliteit van de natuurlijke nagel af, dan kan dit bijvoorbeeld te maken hebben met een te vette nagelplaat. Wij raden je dan aan tijdens de behandeling één laagje zuurvrije primer aan te brengen. Dit doe je nadat je het nageloppervlak hebt gereinigd met behulp van de nagelontvetter. Primer is een dieptereiniger en zorgt voor extra hechting waardoor dit probleem kan worden verholpen. (Zuurvrije primer zit niet standaard in het basispakket).

Tevens is het mogelijk dat je hormoonhuishouding van invloed is op de hechting van je kunstnagels (bijvoorbeeld medicijn- gebruik, zwangerschap etc). Wij raden je daarom aan gedurende deze periode geen kunstnagels te dragen.

5. Tips aanbrengen

We beginnen nu met het plaatsen van een natuurlijke tip (Natural tip) op het uiteinde van de nagel. Laat bij het plaatsen van de tip het nagelbed zo lang mogelijk. De tip hoeft maar op een heel klein randje vast te zitten. De sterkte wordt namelijk verkregen door de lijm-poeder combinatie. Zorg er daarnaast voor, dat zonder het uitoefenen van druk, de tip ook goed aansluit. Dat wil zeggen van de ene zijkant van de nagel tot aan de andere zijkant van de nagel.

Print de afbeelding aan het einde van dit behandelplan en en vul bij iedere vinger het nummer van de tip in die je hebt gebruikt. Hiermee voorkom je, dat je bij de volgende behandeling, weer moet gaan kijken welke tip op welke vinger past!

Nagelbijten

02

Lijm de tip nu vast, maar let goed op dat er geen lijm op je vingers komt! (binnen enkele seconden zit je vast). Breng de lijm aan op de binnenkant van je tip (alleen op het randje) en zorg dat de deze goed aansluit op de zijkanten (zijwallen) en vrije rand van de natuurlijke nagel.

Nu zorg je ervoor dat je de tip inkort met behulp van je tipknipper. We raden je aan bij een nagelbijter een minimale verlenging te maken. Er is namelijk maar weinig houvast voor het product omdat de natuurlijke nagel zeer kort is. Naarmate de natuurlijke nagel onder het product langer wordt kan de verlenging ook langer. Dus bij de tweede keer nabehandelen kan de nagel (mocht je dit willen) iets langer worden gelaten. Met je 150/150 grit vijl kun je (als de voorkeur uitgaat naar een ronde nagel) de hoeken al voorzichtig een beetje afronden, maar doe dit uiterst voorzichtig, de tip zit namelijk nog niet goed vast aan de nagel! Tevens raden we je aan met je 180/180 grit vijl heel licht, en natuurlijk voorzichtig, over de bovenkant van de tip de vijlen. Hierdoor verwijder je de glans en hecht het product beter. Maak de nagel daarna stofvrij met een sponsje.

Breng nu wederom nagelontvetter aan op een sponsje en wrijf hiermee over de nagel en de tip, zorg ervoor dat je de hele nagel (ook de zijkanten) goed raakt.

6. Lijm en poeder aanbrengen

1. Begin nu met het aanbrengen van de lijm, vul eerst het verschil in hoogte tussen de tip en de natuur- lijke nagel op. Doop je vinger daarna meteen (anders is de lijm droog) in de dekkende roze poeder. Transparante poeder is ook mogelijk, maar dan raden wij je aan de nagels te lakken om op deze manier het korte nagelbed te camoufleren, totdat het wat langer is geworden. Laat het minimaal een aantal minuten drogen. (Na het toepassen van deze stap op de andere vingers, is de eerste vinger droog). Verwijder daarna de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

2.Herhaal stap 1 maar zorg dat je de tweede keer de lijm iets verder op het nagelbed en ook iets verder over de tip plaatst. Doop de nagel wederom in de dekkende roze poeder en laat hem drogen totdat je deze procedure ook bij alle andere nagels hebt toegepast. Verwijder nu weer de overtollige poeder met het sponsje.

3. Breng de lijm nogmaals aan maar nu van de nagelriem tot aan het einde van de tip. LET OP! Plaats de lijm nooit helemaal tegen de nagelriem, maar laat altijd een kleine opening. Hierdoor voorkom je dat er luchtrandjes bij de nagelriem ontstaan. Doop de nagel in de dekkende roze poeder en laat hem drogen totdat je deze procedure ook bij alle andere nagels hebt toegepast. Verwijder de overtollige poeder met behulp van het sponsje.

Herhaal stap 3 van het lijm en poeder aanbrengen nog een- of tweemaal, afhankelijk van de gewenste dikte van de nagel!

Breng nu wederom een laag lijm aan van de nagelriem tot aan het einde van de tip. LET OP! Doop je vinger nu niet in de poeder en wacht tot de lijm helemaal droog is! Neem de brush it activator en breng deze aan over de lijmlaag, door het maken van een strijkende beweging (zoals je nagellak aanbrengt). Hierdoor activeer je het droog proces van de lijm-poeder combinatie. Controleer goed of je het hele oppervlak hebt geraakt en wacht tot je er zeker van bent dat de nagels droog zijn (dit kun je controleren door op de nagel te tikken). Gebruik de lijm nooit nadat je de brush it activator hebt aangebracht! Het kwastje van je lijm zal dan uitharden en je kunt het niet meer gebruiken.

7. Vorm vijlen

1. Vijl de zijkanten van de nagel (zijwallen) en zorg ervoor dat deze ook bij een ronde nagel eerst rechtlopen voordat je ze afrond. Hierdoor behoud je de sterkte van de nagel. Maak hierbij gebruik van een 150/150 grit vijl. Om recht te vijlen, houd je de vijl rechtop en zorg je dat de gekleurde lijn die je dan ziet (midden van de vijl) recht loopt.

2. Nu begin je met het vijlen van de nagel. Vijl de top van de nagel (vrije rand) nu in de juiste vorm (recht of rond).

3. Vijl daarna vanuit het midden van de nagelriem richting de linkerkant, en daarna wederom vanuit het midden richting de rechterkant. Hierdoor behoud je het hogere gedeelte in het midden van de nagel, we noemen dit de bolling. De bolling zorgt voor sterkte van de nagel, vijl deze bolling dus niet weg!

4. Eindig het vijlproces met een vijlbeweging van de nagelriem richting de vrije rand.

LET OP! Oefen geen druk uit anders vijl je de bolling toch weg!

Herhaal het totale vijlproces met je 180/180 grit vijl!

8. Afwerking

Om de krasjes van de nagel te verwijderen herhaal je het hele vijlproces (vorm vijlen) nog een keer met de buffervijl.

Als laatste stap creëer je met behulp van de high shine vijl een hoogglans op de nagel. Herhaal de vijl richting zoals eerder besproken. Begin met de groene zijde en eindig met de witte zijde.
Tevens is het mogelijk de high shine polijstvijl te vervangen voor een transparante lak (topcoat). Hiermee creëer je dezelfde hoogglans als met een polijstvijl!

Rond de behandeling nu af door de nagelriemen te masseren met een nagelriemolie (cuticle oil).

(Transparante lak en nagelriemolie zitten niet standaard in het basispakket).

Wij raden een nagelbijter altijd aan om de uitgroei na twee weken op te vullen. Bij normale nagels is dit gemiddeld een keer in de drie weken maar omdat bij een nagelbijter meer kans op luchtrandjes, en loslaten is (nagel zit maar op een klein gedeelte vast en nagelplaat is vaak vet). Naarmate de eigen nagel langer wordt kan de nabehandeling plaats vinden na 3 of zelfs 4 weken. Dit is per persoon verschillend en zal je dus zelf moeten bepalen! Tevens is het mogelijk nu een verlenging te maken met witte tips (nagelverlenging met witte tips), het nagelbed is nu namelijk weer op de oorspron- kelijke lengte.

Mochten er zich ooit problemen voordoen omtrent deze behandeling, dan is het mogelijk je probleem aan ons voor te leggen, zodat wij je ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een oplossing.